Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Υδρογονο εναντια
στο Πετρελαιο και στο Ουράνιο
Ουμανισμός ενάντια στον Καπιταλισμό

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα κινείται με πετρέλαιο, βενζίνη, κηροζίνη, λιγνίτη, λιθάνθρακα, φυσικό αέριο και ουράνιο. Μορφές ενέργειας που καταστρέφουν τη Φύση, προκαλούν καταστροφικούς πολέμους, καταδικάζουν την εργαζόμενη ανθρωπότητα σε συνθήκες φτώχιας και νέας δουλοπαροικίας, εκτρέφουν σχέδια ιμπεριαλιστικών ηγεμονιών απειλούν τη ζωή και τον ανθρώπινο πολιτισμό.



Κι' όμως οι επιστήμες εδώ και κάμποσες δεκαετίες μιλάνε για εναλλακτικές μορφές ενέργειας, με κορυφαία την ενέργεια με βάση το υδρογόνο. Τα εξουσιαστικά ιερατεία απαντούσαν μέσω των πληρωμένων κονδυλοφόρων τους πως η παραγωγή εναλλακτικής ενέργειας κοστίζει ακριβά και συνεπώς είναι ασύμφορη.



Η παρακάτω πληροφορία, μιά ακόμα στις πολλές των τελευταίων χρόνων, δείχνει τη σπουδαιότητα της υδρογονοενέργειας με βάση το νερό, η οποία:



α. ως ελεύθερο αγαθό είναι ανεξάντλητη,



β. έχει σχεδόν μηδενικό κόστος,



γ. δεν ρυπαίνει το περιβάλλον και



δ. εξασφαλίζει απόλυτη αυτονομία του χρήστη.



Η οικονομία του υδρογόνου* επιτρέπει την κατάργηση του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και κάνει δυνατή την οργάνωση της κοινωνίας και κατά συνέπεια της ανθρωπότητας στη βάση της ΑΜΕΣΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.



Η παρακάτω πληροφορία μας εξηγεί πως για τους σκοπούς της ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας είναι δυνατή η υδρογονοενέργεια. Η εργαζόμενη ανθρωπότητα θα μπορούσε να βιαστεί να κάνει δική της υπόθεση την απελευθερωτική δύναμη της οικονομίας του υδρογόνου και να απαλλαγεί οριστικά από τον καπιταλισμό, το πετρέλαιο και το ουράνιο. Βέβαια γι' αυτό πρέπει πρώτα να αυτονομηθεί ιδεολογικά και πολιτικά από την κυρίαρχη τάξη και τους πολιτικούς και  συνδικαλιστικούς συμμάχους της και να συγκροτήσει το μέτωπο των δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού που θα οργανώσει ένα νέο επαναστατικό κίνημα Διαφωτισμού για να μπορέσει η ίδια η κοινωνία και συνολικά η εργαζόμενη ανθρωπότητα να πραγματοποιήσει την ουμανιστική επανάσταση.

Για την Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό



Κώστας Λάμπος
______________________


* Περισσότερα βλέπε, στο:  Λάμπος Κώστας , ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ. Οικονομία του ΦΓόβου και της Παρακμής,
ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, ΑΘΗΝΑ 2009
*



Κατασκοπευτικό αεροπλάνο που καίει υδρογόνο!

Αναδημοσίευση από ΤΑ  ΝΕΑ , Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010



ΤΟ ΜΗ επανδρωµένο κατασκοπευτικό αεροπλάνο του (εγγύς) µέλλοντος παρουσίασε χθες η Βoeing: το Ρhantom Εye είναι «παιδί» του µυστικοπαθούς προγράµµατος έρευνας και ανάπτυξης της Βoeing, Ρhantom Works· το µήκος του είναι µικρό αλλά το άνοιγµα των φτερών του φτάνει τα 46 µέτρα· έχει τη δυνατότητα να πετά non-stop, σε ύψος 65.000 ποδιών, επί 96 ώρες, δηλαδή τέσσερις ολόκληρες ηµέρες· τροφοδοτείται από δύο τετρακύλινδρους κινητήρες 2,3 λίτρων κάθε ένας από τους οποίους αποδίδει 150 ίππους· αναπτύσσει ταχύτητα 280 χιλιοµέτρων την ώρα και µπορεί να µεταφέρει ωφέλιµο φορτίο 225 κιλών. Αλλά το πιο καινοτόµο χαρακτηριστικό του, είναι άλλο: το Ρhantom Εye είναι υδρογονοκίνητο, κινείται µόνο µε υδρογόνο , κάτι που σηµαίνει πως το µόνο παραπροϊόν του θα είναι το νερό.
«Το Ρhantom Εye είναι το πρώτο του είδους του και µπορεί να ανοίξει µια ολόκληρη νέα αγορά στη συλλογή δεδοµένων και τις επικοινωνίες», δήλωσε ο Ντάριλ Ντέιβις, πρόεδρος της Βoeing Ρhantom Works. «Είναι ένα τέλειο παράδειγµα της µετατροπής µιας ιδέας σε πραγµατικότητα». Σύντοµα, το αεροσκάφος θα σταλεί σε ερευνητικό κέντρο της ΝΑSΑ στην αεροπορική βάση Εντουαρντς της Καλιφόρνιας προκειµένου να προετοιµαστεί για την πρώτη του πτήση, στις αρχές του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: